Pireotis ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – Ο ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ – Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι όλοι οι καπνιστές θα υποστούν βλάβη στα πνευμόνια τους, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.) που παρουσιάζεται μετά από κάποια χρόνια με συμπτώματά δύσνοιας-λαχάνιασμα-κόπωση και στη χειρότερη μορφή καρκίνο στα πνευμόνια.

Ποτέ δεν είναι αργά για να σταματήσετε το κάπνισμα
Θα νιώσετε τα οφέλη αμέσως, καθώς το σώμα σας θα “βελτιώνεται”. Ανάλογα με τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζετε, τα τυπικά οφέλη που θα έχετε όταν σταματήσετε το κάπνισμα, είναι:
Ύστερα από δυο ώρες η νικοτίνη φεύγει από το σύστημά σας.
Σε περίπου δυο μέρες έχουν φύγει όλα τα υποπροϊόντα της νικοτίνης.
Ύστερα από δώδεκα ώρες το μονοξείδιο του άνθρακα έχει φύγει από τους πνεύμονες σας, που εργάζονται τώρα πιο αποτελεσματικά.
Ύστερα από δυο μέρες βελτιώνονται η γεύση και η όσφρησή σας.
Μέσα σε ένα μήνα η πίεση του αίματος σας επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα και βελτιώνονται οι λειτουργίες ταυ πνεύμονα.
Μέσα σε τρεις μήνες η ροή του αίματος στα χέρια και στα πόδια σας βελτιώνεται.
Ύστερα από δώδεκα μήνες οι πιθανότητες να πεθάνετε από καρδιακό νόσημα είναι οι μισές σε σχέση με έναν καπνιστή.
Το σταμάτημα τον καπνίσματος μειώνει τις πιθανότητες νόσων του πνεύμονα, όπως η χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα.
Ύστερα από δέκα χρόνια ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα είναι λιγότερος από το μισό σε σχέση με έναν που εξακολουθεί να καπνίζει και συνεχίζει να μειώνεται (με την προϋπόθεση ότι η ασθένεια δεν έχει ήδη εμφανιστεί).
Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής είναι σχεδόν ο ίδιος με κάποιον που δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του.
Το σταμάτημα του καπνίσματος έχει πολλά και άμεσα οφέλη για την υγεία ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας. Και τα οφέλη αυτά αφορούν τόσο εκείνους που παρουσιάζουν προβλήματα εξαιτίας του καπνίσματος, όσο και εκείνους που δεν έχουν πρόβλημα.
Γι' αυτό, αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια.
Σταματήστε τo κάπνισμα !!!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ..ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 14/2/2011

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 14-2-11 ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Κυριακάτικης υπαίθριας αγοράς  

  ΘΕΜΑ 3ο: «Συζήτηση για τη λειτουργία και τον καθορισμό των όρων λειτουργίας της Κυριακάτικης υπαίθριας αγοράς στο Δήμο Πειραιά».

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ (από την Local web tv)
 

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ..ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 14/2/2011


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας για τους όρους λειτουργίας του κυριακάτικου παζαριού, τόνισε μεταξύ άλλων
«Δεν μπορεί, κατά την άποψή μου – να σέρνεται επί μακρόν αυτή η νοσηρή κατάσταση της παρανομίας και του παραεμπορίου κι εμείς να αδυνατούμε να το προσεγγίσουμε. Το βέβαιον είναι ότι πρέπει να σταθούμε όλοι με σεβασμό στις παραγωγικές τάξεις του Πειραιά, του πειραϊκού εμπορίου. Τις απόψεις του οποίου πάντοτε ζητούμε και πάντοτε θα ζητούμε στο μέλλον. Η αγωνία τους, από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των εμπορικών καταστημάτων που βάζουν λουκέτο, είναι και δική μας αγωνία. Μακριά από μας όμως η νοοτροπία ότι μπορούμε να διαχειριστούμε όλα τα κοινωνικά θέματα εμείς, ως Δήμος του Πειραιά και να τα επιλύσουμε. Θετικά στεκόμαστε στην ιστορική διατήρηση του θεσμού του Κυριακάτικου παζαριού. Με όρους και κανόνες. Με σεβασμό στους ανθρώπους που θέλουν να διασφαλίσουν τον επιούσιο της οικογένειάς τους και που συμμετέχουν στο πρόβλημα που λέγεται οικονομική κρίση της χώρας.

Δεν μπορούμε όμως εμείς να πούμε ως Δήμος Πειραιά, ότι θα χτυπήσουμε το πρόβλημα στην πηγή του, την εισαγωγή των παρανόμων εμπορευμάτων που διακινούνται ή τις αποθήκες στις οποίες αποθηκεύουν, σε όποιο σημείο του λεκανοπεδίου. Σε μας μένει το δυσάρεστο γεγονός, να ελέγχουμε τους ανθρώπους που στήνουν την πραμάτεια των αφεντικών τους έξω από τα εμπορικά καταστήματα του Πειραιά, τα οποία μαστίζονται στην κυριολεξία από την κρίση. Ασφαλώς, όμως,  θα ζητήσουμε και θα επιβάλλουμε, την παρουσία της ελληνικής αστυνομίας, την παρουσία του κράτους.
Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι αποτελούμε όλοι τμήματα ενός ενιαίου δημοσίου βίου. Ασφαλώς και δεν μπορεί να είναι ατελείωτος ο αριθμός των θέσεων. Είπαμε ότι θα είναι από την οδό  Αλιπέδου μέχρι και την πλατεία Ιπποδαμείας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αυτός είναι ο χώρος που πρέπει να εγκατασταθεί η επανανομιμοποίηση του παζαριού. Εάν οι ειδικοί, οι παραγωγικές τάξεις, άλλοι φορείς όπως το Πανεπιστήμιο ή το Πολυτεχνείο αποδείξουν ότι υπάρχει θέση στον Πειραιά που να προσφέρει περισσότερα θετικά στοιχεία για την οικονομική ζωή της πόλεως του Πειραιά, για τη σύνδεσή της με την κρουαζιέρα, με τους επισκέπτες της πόλης γενικότερα, θα είμαστε ανοιχτοί. Ότι πρέπει να είναι ομοιόμορφοι οι πάγκοι, ότι πρέπει ο καθένας να έχει τη θέση του, το λέει η κοινή λογική.  Είναι αναγκαίο επίσης, να κληρωθούν και οι θέσεις, εδώ, δημοσίως. Δεν θέλουμε να ευνοήσουμε κανέναν. Μακάρι να μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε όλες τις αιτήσεις. Αλλά προφανώς δεν τις χωράει η πόλη μας.
Το τι θα γίνουν οι δύσμοιροι λαθρομετανάστες, είναι ένα τεράστιο θέμα που δεν απασχολεί μόνον την Ελλάδα αλλά απασχολεί την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και θετικά ακούω – αν θέλετε – την άποψη της Κυβέρνησης να λέει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μαζικού τύπου νομιμοποιήσεις.
Και πρέπει να πω για άλλη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι συμφώνησα με την Κυβέρνηση για την τροπολογία εκείνη με την οποία διαγράφονται τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για το χρονικό διάστημα από τη λήξη της αδείας τους μέχρι τη χορήγηση των νέων αδειών. Αυτό δεν αφορά εκείνους που ούτως ή άλλως παρανόμως είχαν παρεισφρήσει στους νομίμως ασκούντες το επάγγελμα στο παζάρι. Γιαυτούς διατηρούνται τα πρόστιμα .  Ασφαλώς είπα και υποστηρίζω ότι θα βρούμε τον τρόπο να υποστηρίξουμε ότι ένα ποσοστό των νέων αδειών θα ανήκει σε εμπόρους του Πειραιά που η οικονομική κρίση τους οδήγησε στο να βάλουν λουκέτο στο μαγαζί τους. Το στοιχείο της εντοπιότητας ασφαλώς θα ληφθεί υπόψη.»
Οι όροι λειτουργίας του κυριακάτικου παζαριού εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά.

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΔΕΙΕΣ 2011 ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ? Δευτερα 19/2/ 2011


Σχετικά με τις άδειες του 2011 και τις ανανεώσεις των αδειούχων του 2006 στο παζάρι Πειραιά μπορεί κάποιος να μας πει τι ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ? (ίδωμεν)

ωστόσο έχουν αρχίσει πάλι την παλιά κατάσταση  κάποιοι να νοικιάζουν τις θέσεις τους σε τσιγγάνους και σε Πακιστανούς, και τα σωματεία να τους καμαρώνουν ΓΙΑΤΙ? 
Πρέπει να χρειαζόμαστε του τσιγγάνους και τους αλλοδαπούς, για να μας παίρνουν το μεροκάματο, και εμείς να τους κοιτάμε κάθε Κυριακή.
Ας ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ




Συνάδελφοι μικροπωλητές κάντε το σχόλιο σας,αναρτήστε ότι νέο έχετε θα βοηθήσει,εδώ θα ανταλάσουμε τις απόψεις μας σχετικά με θέματα που απασχολούν τους μικροπωλητές.

 





ΒΑΛΤΕ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ!.