Pireotis ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – Ο ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ – Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι όλοι οι καπνιστές θα υποστούν βλάβη στα πνευμόνια τους, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.) που παρουσιάζεται μετά από κάποια χρόνια με συμπτώματά δύσνοιας-λαχάνιασμα-κόπωση και στη χειρότερη μορφή καρκίνο στα πνευμόνια.

Ποτέ δεν είναι αργά για να σταματήσετε το κάπνισμα
Θα νιώσετε τα οφέλη αμέσως, καθώς το σώμα σας θα “βελτιώνεται”. Ανάλογα με τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζετε, τα τυπικά οφέλη που θα έχετε όταν σταματήσετε το κάπνισμα, είναι:
Ύστερα από δυο ώρες η νικοτίνη φεύγει από το σύστημά σας.
Σε περίπου δυο μέρες έχουν φύγει όλα τα υποπροϊόντα της νικοτίνης.
Ύστερα από δώδεκα ώρες το μονοξείδιο του άνθρακα έχει φύγει από τους πνεύμονες σας, που εργάζονται τώρα πιο αποτελεσματικά.
Ύστερα από δυο μέρες βελτιώνονται η γεύση και η όσφρησή σας.
Μέσα σε ένα μήνα η πίεση του αίματος σας επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα και βελτιώνονται οι λειτουργίες ταυ πνεύμονα.
Μέσα σε τρεις μήνες η ροή του αίματος στα χέρια και στα πόδια σας βελτιώνεται.
Ύστερα από δώδεκα μήνες οι πιθανότητες να πεθάνετε από καρδιακό νόσημα είναι οι μισές σε σχέση με έναν καπνιστή.
Το σταμάτημα τον καπνίσματος μειώνει τις πιθανότητες νόσων του πνεύμονα, όπως η χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα.
Ύστερα από δέκα χρόνια ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα είναι λιγότερος από το μισό σε σχέση με έναν που εξακολουθεί να καπνίζει και συνεχίζει να μειώνεται (με την προϋπόθεση ότι η ασθένεια δεν έχει ήδη εμφανιστεί).
Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής είναι σχεδόν ο ίδιος με κάποιον που δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του.
Το σταμάτημα του καπνίσματος έχει πολλά και άμεσα οφέλη για την υγεία ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας. Και τα οφέλη αυτά αφορούν τόσο εκείνους που παρουσιάζουν προβλήματα εξαιτίας του καπνίσματος, όσο και εκείνους που δεν έχουν πρόβλημα.
Γι' αυτό, αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια.
Σταματήστε τo κάπνισμα !!!

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ( παζάρι πειραιά )


Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τον Δήμο Πειραιά και οι δικαστικές κλήσεις που καλούνται να περάσουν από δικαστήριο για παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου  οι μικροπωλητές του κυριακάτικου παζαριού του Πειραιά,για τα έτη 2009 & 2010 τους έχουν φέρει σε απόγνωση, δεν φτάνει ότι κάθε Κυριακή που περιμένουν να δουλέψουν, έχουν δεχτεί τέτοιο κτύπημα από την οικονομική κρίση που οι εισπράξεις που κάνουν είναι πενιχρές αν εισπράξουν εκατό ευρώ είναι τυχεροί!
Και αυτά τα πρόστιμα έχουν επιβληθεί όχι γιατί δεν προσήλθαν οι μικροπωλητές στο δήμο Πειραιά να πληρώσουν όπως είχαν υποχρέωση, ΑΛΛΑ οφείλεται στην ανεπάρκεια του προηγούμενου Δημάρχου Πειραιά? κ.ΦΑΣΟΥΛΑ ΠΑΝΑΓ. (εικονιζόμενου) Ο οποίος δεν έβγαλε απόφαση για την είσπραξη των τελών κατάληψης χώρου, και προσερχόμενοι κατά τα έτη 2009 & 2010 οι μικροπωλητές του παζαριού Πειραιά για να πληρώσουν και να ανανεώσουν την άδεια τους, καθότι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν από το έτος 2009 μια και με την αστάθεια που ζούσαν και την αγωνία που τους είχε δημιουργήσει η ανεπάρκεια και ταλάντευση της προηγούμενης προαναφερθείσας δημοτικής αρχής, οι αρμόδιοι του Δήμου δεν εισέπρατταν και μας έδιωχναν λέγοντας ότι δεν είχαν εντολή να εισπράξουν τέλη, γιατί  πότε να κλείσει το παζάρι,πότε να το μεταφέρει,ακούγοντας τον εμπορικό σύλλογο Πειραιά, και κάθε άλλον συμβουλάτορα της αυλής του, και έτσι περάσανε τα έτη και ΤΩΡΑ! έρχονται τα πρόστιμα και οι δικαστικές κλήσεις να την πληρώσουμε εμείς τη νύφη που δεν φταίμε, και μάλιστα σε μια εποχή  που αν μη τι άλλο δεν θα έπρεπε ούτε να αναφερόμαστε καν σε αυτή την περίπτωση να πληρώσουμε αναδρομικά, αφού αδυνατούμε τώρα να πληρώσουμε ακόμη και τις νέες άδειες του 2011 που περιμένουμε να ανακοινωθούν από μέρα σε μέρα,και δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας, και η θηλιά που έχει μπει στο λαιμό μας όλο και σφίγγει.ΕΛΕΟΣ
Ελπίζουμε ο νέος Δήμαρχος Πειραιά Αξιότιμος κ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ σε μια κοινή προσπάθεια με τους οικογενειάρχες νοικοκυραίους μικροπωλητές  (και όχι τους καφενόβιους που νοικιάζουν τις άδειες τους κάθε Κυριακή μονίμως.) του κυριακάτικου παζαριού Πειραιά θα βάλει τα θέματα σε υγιείς βάσεις διαφάνειας και αντικειμενικότητας, και για τα άδικα επιβληθέντα πρόστιμα, να τα διαγράψει. ΙΔΩΜΕΝ

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση για το παζάρι του Πειραιά

Ο Πειραιάς χρειάζεται έργα και κινήσεις ανάπτυξης από τον Δήμαρχο της πόλης και όχι αποφάσεις που μας αφήνουν στάσιμους.
Η ανυποχώρητη θέση του κ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ στο να παραμείνει το κυριακάτικο παζάρι στην είσοδο της πόλης είναι απόφαση που δείχνει ότι υπάρχει έλλειψη ιδεών για το καλό του Πειραιά.....
Δυστυχώς είναι η μοναδική ευκαιρία για να δοθεί ΜΟΝΙΜΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ.
Οι προτάσεις του συνδυασμού « ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΘΡΥΛΟΣ» του ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ για την οριστική λύση είναι:
α) Μεταφορά του παζαριού στην Βιομηχανική ζώνη «περιοχή Παπαστράτου» ώστε να μην χαλάει την εικόνα της πόλης και να μην εμποδίζει το κυκλοφοριακό.
β) Αύξηση των αδειών από 209 που δίνει σήμερα ο κ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ σε 600 ώστε να βοηθηθούν όσο πιο πολλές οικογένειες γίνεται που έχουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα ,που θα έχει ως  αποτέλεσμα να έρθουν  και περισσότερα έσοδα στον υπερχρεωμένο δήμο μας.
γ) Αύξηση των μέτρων στους πάγκους από 2 μέτρα σε 4 μέτρα διότι υπάρχει επάρκεια χώρου στην περιοχή «Παπαστράτου».
δ) Ομοιόμορφοι και καλαίσθητοι πάγκοι και να αφήσουμε ελεύθερους τους εμπόρους να επιλέξουν μόνοι τους τον προμηθευτή για τους πάγκους τους και όχι να επιλέξει ο δήμος προμηθευτή. Θεωρούμε ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ αυτή την επιμονή του Δημάρχου στην εμπλοκή του Δήμου με προμηθευτές του παζαριού.
ε) Ο δήμαρχος Πειραιά προτείνει την λύση στην οδό ΑΛΙΠΕΔΟΥ για ένα χρόνο και μετά βλέπουμε. Ποιοι είναι οι λόγοι που τον κάνουν να επιμείνει σε προσωρινή λύση εφόσον υπάρχει μία οριστική λύση δηλαδή οι προτάσεις μας.
Ο Πειραϊκός λαός μας εξέλεξε για να δει γρήγορες και καινοτόμες λύσεις και όχι συντήρηση παλαιών και ανεπιτυχών λύσεων και συνεχών αναστολών που μας άφησαν στάσιμους.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ!! Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ!
ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΑΣΤΡΟΝΙΚΟΛΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ