Pireotis ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – Ο ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ – Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι όλοι οι καπνιστές θα υποστούν βλάβη στα πνευμόνια τους, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.) που παρουσιάζεται μετά από κάποια χρόνια με συμπτώματά δύσνοιας-λαχάνιασμα-κόπωση και στη χειρότερη μορφή καρκίνο στα πνευμόνια.

Ποτέ δεν είναι αργά για να σταματήσετε το κάπνισμα
Θα νιώσετε τα οφέλη αμέσως, καθώς το σώμα σας θα “βελτιώνεται”. Ανάλογα με τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζετε, τα τυπικά οφέλη που θα έχετε όταν σταματήσετε το κάπνισμα, είναι:
Ύστερα από δυο ώρες η νικοτίνη φεύγει από το σύστημά σας.
Σε περίπου δυο μέρες έχουν φύγει όλα τα υποπροϊόντα της νικοτίνης.
Ύστερα από δώδεκα ώρες το μονοξείδιο του άνθρακα έχει φύγει από τους πνεύμονες σας, που εργάζονται τώρα πιο αποτελεσματικά.
Ύστερα από δυο μέρες βελτιώνονται η γεύση και η όσφρησή σας.
Μέσα σε ένα μήνα η πίεση του αίματος σας επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα και βελτιώνονται οι λειτουργίες ταυ πνεύμονα.
Μέσα σε τρεις μήνες η ροή του αίματος στα χέρια και στα πόδια σας βελτιώνεται.
Ύστερα από δώδεκα μήνες οι πιθανότητες να πεθάνετε από καρδιακό νόσημα είναι οι μισές σε σχέση με έναν καπνιστή.
Το σταμάτημα τον καπνίσματος μειώνει τις πιθανότητες νόσων του πνεύμονα, όπως η χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα.
Ύστερα από δέκα χρόνια ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα είναι λιγότερος από το μισό σε σχέση με έναν που εξακολουθεί να καπνίζει και συνεχίζει να μειώνεται (με την προϋπόθεση ότι η ασθένεια δεν έχει ήδη εμφανιστεί).
Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής είναι σχεδόν ο ίδιος με κάποιον που δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του.
Το σταμάτημα του καπνίσματος έχει πολλά και άμεσα οφέλη για την υγεία ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας. Και τα οφέλη αυτά αφορούν τόσο εκείνους που παρουσιάζουν προβλήματα εξαιτίας του καπνίσματος, όσο και εκείνους που δεν έχουν πρόβλημα.
Γι' αυτό, αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια.
Σταματήστε τo κάπνισμα !!!

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ :ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΤV ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΕ Η ΚΥΡΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΣΧΕΤΑ  Μ......Σ  ΚΑΙ  ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ....! 

 ΕΛΕΟΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙΤΕ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ !  ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ  ΚΥΡΙΑ  ΑΞΙΑ  ΕΛΛΗΝΙΔΑ !
ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ:Η παγκοσμιοποίηση θέλει τους λαούς Πρόβατα!

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ:ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/7/2011 ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος επισκέφθηκε σήμερα το παζάρι για να επιθεωρήσει την τήρηση των νέων κανόνων λειτουργίας του, που ψήφισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Το Δήμαρχο συνόδευαν: η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Δημοσίων, Διεθνών Σχέσεων και Πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την Κυριακάτικη Αγορά κ.. Κορίνα Λαουλάκου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα καθαριότητας κ. Ηλίας Κατσαφάδος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Διαπαραταξιακής επιτροπής κ. Γιάννης Μαστρονικόλας, , ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής κ. Δημήτρης Αρμενάκης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Ζησιμάτος.

Μετά το τέλος της επίσκεψης στο παζάρι, ο Δήμαρχος Πειραιά έκανε την ακόλουθη δήλωση:.....

. «Δεν θα ήμουν υπερβολικός αν έλεγα ότι είναι η καλύτερη μου μέρα, η σημερινή, από την ώρα που εξελέγην Δήμαρχος του Πειραιά. Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας το οποίο βάζει τάξη στο παζάρι και επιβάλλει τη νομιμότητα. Βάζει τέρμα στους νονούς και τους προστάτες. Με χαρά μου διαπίστωσα ότι οι κανόνες που θεσπίσαμε τηρούνται. Τη νομιμότητα αυτή θα την υπερασπιζόμαστε από τους πάσης φύσεως παρανόμους, κάθε Κυριακή από το πρωί που ανοίγει μέχρι τις 4μ.μ. που κλείνει.

Θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τους μικροπωλητές να βελτιώσουμε και την ποιότητα των εμπορευμάτων ώστε να γίνουν ελκυστικότερα και θα προσθέσουμε και άλλες πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια λειτουργίας του παζαριού.

Θα ήμουν άδικος αν δεν εξέφραζα θερμότατες ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής. Είναι ένας θεσμός που τον καθιερώνουμε. Ομόφωνα καταλήξαμε στη διαδικασία - οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων, ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο. Και αυτό είναι ένα κίνητρο να καθιερώσουμε τις Διαπαραταξιακές Επιτροπές για όλα τα μεγάλα θέματα: καθαριότητα, δάνειο κ.ά. Όλα αυτά μπαίνουν πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας και ο Πειραιάς ξαναχαμογελάει με αισιοδοξία και με ελπίδα για το μέλλον».

Επίσης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τη δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο, του νεοκλασικού κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και 34ου Συντάγματος, από τους αδελφούς Χάλαρη, προκειμένου να τοποθετηθούν εικαστικά δεδομένα και μηνύματα που αφορούν τον Πειραιά και το παζάρι. Με τον τρόπο αυτό, το κτίριο αυτό που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης θα διαφημίζει τον Πειραιά

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ:η κλήρωση για τις θέσεις της Κυριακάτικης Αγοράς

 ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σας γνωρίζουμε ότι, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 και ώρα 12:00 θα διενεργηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Μέγαρο, Ι.Δραγάτση 12, 7ος Όροφος) η κλήρωση για τις θέσεις της Κυριακάτικης Αγοράς στους δικαιούχους των αδειών λειτουργίας της αγοράς. 

Μέχρι την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011 και ανεξάρτητα με την κλήρωση των θέσεων, οι δικαιούχοι να έχουν καταβάλλει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή του πάγκου, ώστε να χορηγηθεί η νέα άδεια και η αγορά να λειτουργήσει την Κυριακή 17 Ιουλίου 2011.

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ:ΑΠΟΦΑΣΗ EKBIAΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΑΔΕΙΟΥΧΟΥΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ«Αυτή η μέρα θα είναι ιστορική. Το Δημοτικό Συμβούλιο κάνει πράξη το: «επιτέλους τέλος». Τέλος στις σκιές , στις υποψίες, τέλος στις παρανομίες, τέλος στο παρεμπόριο. Ναι σε ένα παζάρι που θα έχει αισθητική και προσωπικότητα. Δεν είμαστε υπέρ του προστίμου, Είμαστε όμως υπέρ της νομιμότητας. Να πληρώσουν οι παλαιοί αδειούχοι, όσα οφείλουν στο Δήμο Πειραιά και μάλιστα με διευκόλυνση, λαμβάνοντας υπόψη το τίμημα που θα πλήρωναν εάν είχαν άδεια».....

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος στην εισηγητική του ομιλία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το Κυριακάτικο παζάρι, που αποφάσισε σε συναινετικό κλίμα για το μέλλον του.

Αναλυτικά ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε τα εξής:

«Είμαι ικανοποιημένος γιατί βρήκαμε κοινό τόπο. Και ήταν φυσικό να βρούμε κοινό τόπο, γιατί αγαπάμε όλοι την πόλη και θέλουμε να την υπηρετήσουμε.

Και δεν θέλει κανείς να υποστηρίξει το παρεμπόριο. Ότι είναι παράνομο κτυπά τους νόμιμους. Γι αυτό καταλήξαμε σε ορισμένα σημεία που και ενισχύουν τα οικονομικά του Δήμου, γιατί δεν χαρίζουμε σε κανέναν που είχε εκεί τα προϊόντα του και πουλούσε εκεί.

Θα διεκδικήσουμε τα δύο χρόνια.

Όταν συζητούσαμε τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μίχας ήθελε να συμπεριλάβουμε ορισμένες άλλες επιτροπές. Εγώ συμπεριέλαβα τη δυνατότητα του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκροτεί επιτροπές. Επειδή ακριβώς θεωρώ ότι, η διαπαραταξιακή επιτροπή για το παζάρι θεσμοθετείται ως επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα παρακολουθεί, θα έχει αρμοδιότητα για το υπαίθριο εμπόριο και την καταπολέμηση του παρεμπορίου. Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής. Θα υπερασπιστούμε τους νόμιμους μικροπωλητές. Θα δώσουμε σήμερα στο χώρο αυτό για ένα συν μισό χρόνο και από εκεί και πέρα κυρίως απ΄ αυτούς, που θα πάρουν τις άδειες, εξαρτάται αν θα μείνουν εκεί, ή θα αλλάξουν θέση, ή αν θα καταργηθεί.

Επειδή αποδίδω απόλυτη υψηλή προτεραιότητα στην επιτροπή που θα συγκροτήσουμε σήμερα και επειδή δεν θέλω να βγω έξω από αυτή την ευθύνη, Πρόεδρος θα είμαι εγώ και αναπληρωτής θα παραμείνει η κ. Λαουλάκου, η οποία έκανε σπουδαία δουλειά και ασφαλώς όλα τα μέλη των παρατάξεων που συμμετείχαν .

Όλοι οι παλαιοί αδειούχοι, προκειμένου να λάβουν την νέα άδεια, θα καταβάλλουν είτε εφάπαξ είτε με μία διευκόλυνση, το τίμημα που θα έπρεπε να καταβάλλουν αν εγκαίρως είχε ανανεωθεί η άδειά τους. Όταν ο κ. Ρόβλιας ήταν στο Υπουργείο Εμπορίου προωθούσε τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα απαλλάσσονταν από τα πρόστιμα που πιστοποιεί ο Δήμος , εάν κατέβαλλαν το τίμημα που θα είχαν καταβάλλει εάν είχαν άδεια. Εάν αυτή η τροπολογία δεν περάσει, εμείς εκ των πραγμάτων επιστρέφουμε στο πρόστιμο, που θα είναι ισόποσο με το τίμημα των δύο χρόνων που δεν έχουν πληρώσει. Το ίδιο ισχύει και για τους παλαιοπώλες που πουλάνε τα προϊόντα τους στο παζάρι.

Σήμερα είναι μια από τις καλές στιγμές του Δημοτικού Συμβουλίου διαχρονικά. Όλοι καταλάβαμε, ότι το παζάρι που θέλουμε, για να το αποκτήσουμε πρέπει να κάνουμε τομή. Είμαστε υποχρεωμένοι σε όλες τις δράσεις του Πειραιά να βάλλουμε κανόνες.

Θερμά συγχαρητήρια στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή, που σήμερα ομόφωνα κατά τα ουσιώδη και όχι ομόφωνα κατά τη χωροθέτηση, καταλήξαμε. Μαζί θα υπερασπιστούμε τη νομιμότητα και την τήρηση των κανόνων με τη θέσπιση της επιτροπής. Όλα στο φως! Δεν προστατεύουμε κανέναν και δεν μας προστατεύει κανείς. Δεν παίζουμε με τους θεσμούς του Πειραιά. Και το παζάρι θέλουμε να είναι θεσμός του Πειραιά».

Η βασική εισηγήτρια Αντιδήμαρχος κ. Κορίνα Λαουλάκου είπε τα εξής:

«Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της χορήγησης αδειών της Κυριακάτικης Αγοράς, συνεκλήθη την προηγούμενη εβδομάδα η διαπαραταξιακή επιτροπή και αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα.

Πρέπει να τροποποιηθούν ή να συμπληρωθούν οι προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έτσι ξεκινώντας από την πρώτη απόφαση υπ΄αριθμόν 84 που πήραμε στις 24Φεβρουαρίου 2011: εκεί είχαμε αποφασίσει να αναλάβει ο Δήμος την κατασκευή των ομοιόμορφων πάγκων. Επειδή υπάρχει πρόβλημα στη διαδικασία δεν μπορεί να γίνει, όπως είπαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, γι΄αυτό προτείνουμε να κατασκευασθούν ομοιόμορφοι πτυσσόμενοι πάγκοι, των οποίων τις προδιαγραφές για την κατασκευή θα τις προσδιορίσει ο Δήμος και το κόστος θα το επιβαρυνθεί ο κάθε δικαιούχος της άδειας. Προϋπόθεση της παραλαβής της άδειας και συμμετοχής στην Κυριακάτικη Αγορά θα είναι η πλήρως αποπερατωμένη κατασκευή του πάγκου.

Στη δεύτερη απόφαση μας στην υπ΄αριθμόν 188, που πήραμε στις 4 Απριλίου 2011μεταξύ άλλων είχαμε αναφερθεί στον αριθμό των θέσεων βάσει τοπογραφικού που μας είχε χορηγήσει το αρμόδιο Γραφείο. Ενώ το τοπογραφικό μιλούσε για 209 θέσεις, στον ίδιο χώρο (Αλιπέδου από την 34ου Συντάγματος Πεζικού, καθώς και την πλατεία Ιπποδαμείας) κάνοντας μια επιτόπια διαγράμμιση προέκυψε ότι, θα ανέρχονταν σε 240 με απόκλιση συν, πλην 10 θέσεις. Επίσης σε αυτήν την απόφαση είχαμε προβλέψει 2 καντίνες. Έχουν γίνει 5 αιτήσεις και προτείνουμε να γίνουν όλες δεκτές.

Στην τρίτη απόφαση μας στην υπ΄αριθμόν 220 στις 18-4-2011, είχαμε προβλέψει να χορηγηθούν άδειες στην Κυριακάτικη Αγορά σε δημότες ή κατοίκους. Επικαλούμενη η διαπαραταξιακή επιτροπή, επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος και κοινωνικής πολιτικής, αποφάσισε, εφόσον οι θέσεις επαρκούν 1)να χορηγηθούν άδειες στην Κυριακάτικη Αγορά και στους ετεροδημότες αρχικά της πρώην Νομαρχίας Πειραιά και ακολούθως οι υπόλοιποι, όσοι βέβαια έχουν υποβάλλει αιτήσεις και πληρούν τις υπόλοιπες απαραίτητες προϋποθέσεις και 2) να δοθεί η δυνατότητα στους εμπόρους που έχουν καταστήματα, δηλ. στα παλαιοπωλεία τα οποία έχουν άδεια λειτουργίας τις Κυριακές, να τους χορηγηθεί άδεια συμμετοχής στην Κυριακάτικη Αγορά, στο χώρο μπροστά από την είσοδο του καταστήματός τους. Το ποιος θα πάρει ποια θέση, θα γίνει κλήρωση ως ορίζει ο νόμος.

Η Κυριακάτικη Αγορά, στο χώρο που προαναφέραμε, θα λειτουργήσει για ένα χρόνο και αφού θα γίνεται συνεχής αυστηρός έλεγχος του τρόπου της λειτουργίας της, ώστε να λειτουργεί νόμιμα και ευπρεπώς. Στο τέλος του διαστήματος αυτού θα αποφασιστεί: 1)αν θα παραμείνει στον ίδιο χώρο 2)αν θα λειτουργήσει σε άλλο χώρο, για την εξεύρεση του οποίου, θα έχουν προηγηθεί συζητήσεις ή μελέτες από αρμόδιους φορείς και 3) αν θα καταργηθεί η λειτουργία της. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτό να ληφθεί απόφαση κατά τα ανωτέρω, θα παραταθεί αυτοδικαίως η λειτουργία της Κυριακάτικης Αγοράς, στον προαναφερόμενο χώρο, για διάστημα ενός εξαμήνου ακόμη. Δηλαδή τελική ημερομηνία της Κυριακάτικης Αγοράς στον ίδιο χώρο θα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2012. Τέλος απαραίτητη προϋπόθεση της χορήγησης αδειών στην Κυριακάτικη Αγορά παλαιών κατόχων αδειών που λειτουργούν μέχρι και σήμερα θα είναι των οφειλών τους από το Μάιο 2009 που έληξε η ισχύς των αδειών τους. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους παλαιοπώλες. Το ωράριο θα είναι 6π.μ.- 15.00».πηγή:pireasnews.gr