Pireotis ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – Ο ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ – Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι όλοι οι καπνιστές θα υποστούν βλάβη στα πνευμόνια τους, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.) που παρουσιάζεται μετά από κάποια χρόνια με συμπτώματά δύσνοιας-λαχάνιασμα-κόπωση και στη χειρότερη μορφή καρκίνο στα πνευμόνια.

Ποτέ δεν είναι αργά για να σταματήσετε το κάπνισμα
Θα νιώσετε τα οφέλη αμέσως, καθώς το σώμα σας θα “βελτιώνεται”. Ανάλογα με τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζετε, τα τυπικά οφέλη που θα έχετε όταν σταματήσετε το κάπνισμα, είναι:
Ύστερα από δυο ώρες η νικοτίνη φεύγει από το σύστημά σας.
Σε περίπου δυο μέρες έχουν φύγει όλα τα υποπροϊόντα της νικοτίνης.
Ύστερα από δώδεκα ώρες το μονοξείδιο του άνθρακα έχει φύγει από τους πνεύμονες σας, που εργάζονται τώρα πιο αποτελεσματικά.
Ύστερα από δυο μέρες βελτιώνονται η γεύση και η όσφρησή σας.
Μέσα σε ένα μήνα η πίεση του αίματος σας επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα και βελτιώνονται οι λειτουργίες ταυ πνεύμονα.
Μέσα σε τρεις μήνες η ροή του αίματος στα χέρια και στα πόδια σας βελτιώνεται.
Ύστερα από δώδεκα μήνες οι πιθανότητες να πεθάνετε από καρδιακό νόσημα είναι οι μισές σε σχέση με έναν καπνιστή.
Το σταμάτημα τον καπνίσματος μειώνει τις πιθανότητες νόσων του πνεύμονα, όπως η χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα.
Ύστερα από δέκα χρόνια ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα είναι λιγότερος από το μισό σε σχέση με έναν που εξακολουθεί να καπνίζει και συνεχίζει να μειώνεται (με την προϋπόθεση ότι η ασθένεια δεν έχει ήδη εμφανιστεί).
Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής είναι σχεδόν ο ίδιος με κάποιον που δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του.
Το σταμάτημα του καπνίσματος έχει πολλά και άμεσα οφέλη για την υγεία ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας. Και τα οφέλη αυτά αφορούν τόσο εκείνους που παρουσιάζουν προβλήματα εξαιτίας του καπνίσματος, όσο και εκείνους που δεν έχουν πρόβλημα.
Γι' αυτό, αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια.
Σταματήστε τo κάπνισμα !!!

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Η εικόνα που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου – “Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος των ΜΑΤ”;

Που να φανταστεί κανείς, όταν βλέπει το τρομαγμένο κοριτσάκι να κλαίει με λυγμούς, ότι για τον τρόμο αυτό ευθύνεται ένας «κύριος» των ΜΑΤ, που χτύπησε το οκτάχρονο με το γκλοπ του!!!

Ποιος θα περίμενε ότι αυτό θα γινόταν στην Ελλάδα;

Και όμως; Το περιστατικό σημειώθηκε την προηγούμενη Κυριακή και η εικόνα, που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, μόνο ερωτήματα και οργή προκαλεί. «Γιατί μπαμπά με χτύπησε αυτός ο κύριος», ρώτησε η μικρή Μελίνα τον πατέρα, Ηλία Βρεττάκο.Τι να απαντήσει ένας γονιός σε αυτή την απορία;
Τι να απαντήσει γενικά κάποιος σε αυτό το ερώτημα. «Γιατί ένα μικρό παιδάκι; Τι μπορεί να έφταιξε».
«Δεν καταλαβαίνω γιατί», επέμεινε η μικρή, η οποία από τον φόβο γαντζώθηκε στον λαιμό του πατέρα της δυνατά και δεν ήθελε να τον αφήσει.
Για ώρες μετά δεν μπορούσε να ηρεμήσει από τους λυγμούς που έπνιγαν κάθε της φράση, ενώ απορούσε: «μπαμπά τι θα γίνει άμα χτυπήσου όλα τα παιδάκια;».
Αρκετά ταραγμένος ήταν και ο πατέρας της: «Γιατί τέτοια βαναυσότητα σήμερα στο μικρό παιδί μου;», αναρωτιέται μιλώντας στην Ελευθεροτυπία ο κ. Βρεττάκος, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος την Κυριακή δεν «κατέβηκε» στο Σύνταγμα με αυτή του την ιδιότητα. «Κατεβήκαμε οικογενειακά», εξηγεί.
Ανατριχιαστική η περιγραφή του πατέρα: «Τα ΜΑΤ θέλανε να φύγουμε από το πεζοδρόμιο… Να μας διώξουν. Έτρεξαν κατά πάνω μας. Μας φώναζαν, έβριζαν και με τις ασπίδες τους άρχισαν να μας σπρώχνουν βίαια. Χτύπησαν την κόρη μου με την ασπίδα στην γνάθο. Αυτή άρχισε να κλαίει. Την πήρα αγκαλιά και προσπαθώ να φύγω. Εγώ ήμουν εξοργισμένος και εκείνη φοβισμένη», περιγράφει.
«Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Να μην διαμαρτύρεται κανείς. Να υποταχθούν όλοι. Για αυτό γίνεται τέτοια προσπάθεια άγριας καταστολής», υποστηρίζει, όμως δεν τολμάει να πει αυτά στην κόρη του, για την οποία ψάχνει… παιδιάστικες δικαιολογίες, προκειμένου να την ηρεμήσει…
Star
a-pistefto

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ : ΕΔΩ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ-ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ : ΕΔΩ