Pireotis ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – Ο ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ – Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι όλοι οι καπνιστές θα υποστούν βλάβη στα πνευμόνια τους, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.) που παρουσιάζεται μετά από κάποια χρόνια με συμπτώματά δύσνοιας-λαχάνιασμα-κόπωση και στη χειρότερη μορφή καρκίνο στα πνευμόνια.

Ποτέ δεν είναι αργά για να σταματήσετε το κάπνισμα
Θα νιώσετε τα οφέλη αμέσως, καθώς το σώμα σας θα “βελτιώνεται”. Ανάλογα με τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζετε, τα τυπικά οφέλη που θα έχετε όταν σταματήσετε το κάπνισμα, είναι:
Ύστερα από δυο ώρες η νικοτίνη φεύγει από το σύστημά σας.
Σε περίπου δυο μέρες έχουν φύγει όλα τα υποπροϊόντα της νικοτίνης.
Ύστερα από δώδεκα ώρες το μονοξείδιο του άνθρακα έχει φύγει από τους πνεύμονες σας, που εργάζονται τώρα πιο αποτελεσματικά.
Ύστερα από δυο μέρες βελτιώνονται η γεύση και η όσφρησή σας.
Μέσα σε ένα μήνα η πίεση του αίματος σας επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα και βελτιώνονται οι λειτουργίες ταυ πνεύμονα.
Μέσα σε τρεις μήνες η ροή του αίματος στα χέρια και στα πόδια σας βελτιώνεται.
Ύστερα από δώδεκα μήνες οι πιθανότητες να πεθάνετε από καρδιακό νόσημα είναι οι μισές σε σχέση με έναν καπνιστή.
Το σταμάτημα τον καπνίσματος μειώνει τις πιθανότητες νόσων του πνεύμονα, όπως η χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα.
Ύστερα από δέκα χρόνια ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα είναι λιγότερος από το μισό σε σχέση με έναν που εξακολουθεί να καπνίζει και συνεχίζει να μειώνεται (με την προϋπόθεση ότι η ασθένεια δεν έχει ήδη εμφανιστεί).
Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής είναι σχεδόν ο ίδιος με κάποιον που δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του.
Το σταμάτημα του καπνίσματος έχει πολλά και άμεσα οφέλη για την υγεία ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας. Και τα οφέλη αυτά αφορούν τόσο εκείνους που παρουσιάζουν προβλήματα εξαιτίας του καπνίσματος, όσο και εκείνους που δεν έχουν πρόβλημα.
Γι' αυτό, αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια.
Σταματήστε τo κάπνισμα !!!

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Έρχεται ενιαίο σύστημα εισφορών και συντάξεων για όλουςΣε έξι ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο, ΝΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ)  θα συγχωνευτούν οι 60 ασφαλιστικοί κλάδοι που υπάρχουν  σήμερα (ακόμα και μετά τις ενοποιήσεις) και τα 90 τμήματα μητρώων συνταξιούχων που λειτουργούν ως ξεχωριστά κρατίδια, με δικό τους καθεστώς  εισφορών και παροχών.
Στα 6 ταμεία θα καθιερωθεί  ενιαίο σύστημα εισφορών και παροχών που θα ισχύσει για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά το 2014 . Αυτό θα επηρεάσει κατά κύριο λόγο τους ασφαλισμένους στα πρώην ευγενή ταμεία (ΔΕΚΟ, τράπεζες) που θα αντιμετωπίσουν σταδιακά  μειώσεις στις παροχές σε χρήμα –ακόμα και στις συντάξεις- ενώ αντίστοιχα θα μειωθεί και το ύψος των εισφορών που καταβάλλουν.
Το νέο πλαίσιο λειτουργίας θα προβλέπει ενοποίηση κανόνων στα ταμεία,  ενιαίο τρόπο είσπραξης των εισφορών και διασταυρώσεις μέσω των ληξιαρχείων και της ΗΔΙΚΑ ώστε άμεσα να εντοπίζονται όσοι παρανομούν, ζημιώνοντας τους ασφαλιστικούς φορείς.  Ακόμα και τα νεογέννητα,  πριν πάρουν πιστοποιητικό γέννησης, θα εφοδιάζονται  από την ΗΔΙΚΑ με τον ΑΜΚΑ  τους, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση  και για τη χορήγηση επιδόματος  τέκνων.

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ : ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ Την ώρα που χιλιάδες βορειοελλαδίτες πραγματοποιούν εξορμήσεις στη γείτονα Βουλγαρία, για να κάνουν τα ψώνια τους(φουλάρουν ακόμα και βενζίνη-ψωνίζουν ελιές φτηνότερα από ότι εδώ) και επιστρέφουν στη χώρα μας, με το πορτ μπαγκάζ γεμάτο αγαθά αν και πραγματοποιούν συστηματικά πια αγορές στα παζάρια των γειτονικών βαλκανικών χωρών, κατατέθεται σήμερα στα γραφεία μας, αίτηση από πολιτιστικό Φορέα της Σόφιας για από κοινού σύσταση Εμποροπανήγυρης στα πλαίσια αμνοιχτής μας αλληλογραφίας, η οποία διοργάνωση θα γίνει παράλληλα με πολιτιστικά δρώμενα του τόπου τους στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας σε προκαθορισμένο χώρο.
Αναμένουμε ακριβή στοιχεία και λεπτομέρειες για την επίσημη τοποθέτησή μας και τη δήλωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για συναδέλφους οι οποίοι έχουν ΄΄τα κότσια΄΄ να ζήσουν και σε άλλες αγορές

ΠΗΓΗ: