Pireotis ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – Ο ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ – Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι όλοι οι καπνιστές θα υποστούν βλάβη στα πνευμόνια τους, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.) που παρουσιάζεται μετά από κάποια χρόνια με συμπτώματά δύσνοιας-λαχάνιασμα-κόπωση και στη χειρότερη μορφή καρκίνο στα πνευμόνια.

Ποτέ δεν είναι αργά για να σταματήσετε το κάπνισμα
Θα νιώσετε τα οφέλη αμέσως, καθώς το σώμα σας θα “βελτιώνεται”. Ανάλογα με τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζετε, τα τυπικά οφέλη που θα έχετε όταν σταματήσετε το κάπνισμα, είναι:
Ύστερα από δυο ώρες η νικοτίνη φεύγει από το σύστημά σας.
Σε περίπου δυο μέρες έχουν φύγει όλα τα υποπροϊόντα της νικοτίνης.
Ύστερα από δώδεκα ώρες το μονοξείδιο του άνθρακα έχει φύγει από τους πνεύμονες σας, που εργάζονται τώρα πιο αποτελεσματικά.
Ύστερα από δυο μέρες βελτιώνονται η γεύση και η όσφρησή σας.
Μέσα σε ένα μήνα η πίεση του αίματος σας επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα και βελτιώνονται οι λειτουργίες ταυ πνεύμονα.
Μέσα σε τρεις μήνες η ροή του αίματος στα χέρια και στα πόδια σας βελτιώνεται.
Ύστερα από δώδεκα μήνες οι πιθανότητες να πεθάνετε από καρδιακό νόσημα είναι οι μισές σε σχέση με έναν καπνιστή.
Το σταμάτημα τον καπνίσματος μειώνει τις πιθανότητες νόσων του πνεύμονα, όπως η χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα.
Ύστερα από δέκα χρόνια ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα είναι λιγότερος από το μισό σε σχέση με έναν που εξακολουθεί να καπνίζει και συνεχίζει να μειώνεται (με την προϋπόθεση ότι η ασθένεια δεν έχει ήδη εμφανιστεί).
Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής είναι σχεδόν ο ίδιος με κάποιον που δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του.
Το σταμάτημα του καπνίσματος έχει πολλά και άμεσα οφέλη για την υγεία ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας. Και τα οφέλη αυτά αφορούν τόσο εκείνους που παρουσιάζουν προβλήματα εξαιτίας του καπνίσματος, όσο και εκείνους που δεν έχουν πρόβλημα.
Γι' αυτό, αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια.
Σταματήστε τo κάπνισμα !!!

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ : πρέπει να φύγει χθες..... όχι αύριο... ΧΘΕΣ ! το παζάρι από τον σημερινό χώρο


Σε χρόνο που του δόθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πειραιά την πέμπτη 21 Μαρτίου ο πρόεδρος και  εκπρόσωπος του αντιπροσωπευτικότερου σωματείου μικροπωλητών παζαριού στο δήμο Ιορδ. Κανονίδης  τόνισε ,.....και με έντονο ύφος μάλιστα :Τα προβλήματα είναι μεγάλα και σοβαρά, ο χώρος προσβάλει τους μικροπωλητές και τους πελάτες που επισκέπτονται το παζάρι αυτή τη στιγμή, το 1/3 των μικροπωλητών απολαμβάνουν τις ευρύχωρες θέσεις, και τα δύο τρίτα 2/3 είναι δυσαρεστημένοι λόγω του στενού χώρου, 
οι Πειραιώτες εργάζονται  με αγώνα κάθε Κυριακή και δεν έχουν το δικαίωμα  επιλογής , θα έπρεπε να γίνει μια υπέρβαση και το δημόσιο συμφέρον για τον δημότη,
 μέσω της κληρώσεως που δόθηκαν οι θέσεις   ο Πειραιώτης μικροπωλητής είναι στο πουθενά και ο αλλοδαπός στις καλύτερες θέσεις,

πρέπει να φύγει χθες..... όχι αύριο... ΧΘΕΣ ! το παζάρι από τον σημερινό χώρο..... και οι μικροπωλητές θα εργάζονται σε καλύτερο περιβάλλον ,  και ο δήμος θα έχει περισσότερα έσοδα και οι πελάτες  θα είναι ευχαριστημένοι.
Ο δήμαρχος έχει τη λύση ,αρκεί να την στηρίξει και το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο,
οι Έλληνες μικροπωλητές ήμαστε πριν τους αλλοδαπούς στο παζάρι Πειραιά.


Δείτε σχετικό βίντεο αναρτημένο στη δεξιά στήλη του blog  τίτλος : Δημοτικό Συμβούλιο 21/03/2013


Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: θέμα της μεταφοράς του παζαριού

Ανοικτό το θέμα της μεταφοράς του παζαριού μέσα από διάλογο, ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά 
κ. Μιχαλολιάκος , στην πρόταση ........Ότι το παζάρι πρέπει να μεταφερθεί από την σημερινή του
 θέση , γιατί οι μικροπωλητές υποφέρουν, και ο κόσμος είναι πολύ στριμωγμένος και ο χώρος είναι άθλιος. που πρότεινε ο πρόεδρος του σωματείου που αντιπροσωπεύει το παζάρι Πειραιά κ. Κανονίδης  Ιορδ. μιλώντας στο βήμα που του δόθηκε , στο δημοτικό συμβούλιο την
 Πέμπτη 21 Μαρτίου

Δείτε σχετικό βίντεο αναρτημένο στη δεξιά στήλη του blog  τίτλος :
 Δημοτικό Συμβούλιο 21/03/2013

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ : ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ


Οι μικροπωλητές του παζαριού Πειραιά περνούν πολύ δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, το 90% των αδειούχων έχουν δανειστεί για να πληρώσουν τις νέες άδειες του 2013, και  δεν κάνουν 
τίποτα από είσπραξη, φεύγουν κάθε Κυριακή χωρίς μεροκάματο .
 Αν κρατήσει αυτή η κατάσταση, σε λίγο καιρό θα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ τα πράγματα , 
οι τιμές έχουν κατέβει σε πολύ χαμηλό επίπεδο,σήμερα οι επισκέπτες του παζαριού μπορούν να ψωνίσουν εμπορεύματα από 0,50 εως και ένα 1.00 ευρώ μπλούζες, ακόμη και πανταλόνια και πολλά άλλα είδη, οι μικροπωλητές κάνουν πολλές θυσίες αλλά αυτό δεν αρκεί.
Ας ευχηθούμε να ανακάμψουμε το συντομότερο για να μην ζήσουμε ακόμη πιο δυσάρεστες καταστάσεις.

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Λήψη απόφασης για την έγκριση των αιτήσεων Κυριακάτικης αγοράς.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από τα πρακτικά της 7ης Συνεδρίασης της 26.2.2013
∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ∆ΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 3ο
: «Λήψη απόφασης για: 1) την έγκριση των αιτήσεων α) για την Κυριακάτικη
αγορά, β) για το στάσιµο υπαίθριο εµπόριο και γ) για το υπαίθριο πλανόδιο εµπόριο.
2) την ανανέωση των αδειών στάσιµου και πλανόδιου εµπορίου και
3) την εξουσιοδότηση της ορισθείσας Επιτροπής ελέγχου δικαιολογητικών υπαιθρίου
εµπορίου, για τη δηµόσια κλήρωση των θέσεων των αντίστοιχων παραπάνω κατηγοριών.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Σας γνωρίζουµε ότι η κλήρωση για το Στάσιµο Υπαίθριο Εµπόριο και την Κυριακάτικη
Αγορά αναβάλλεται και θα πραγµατοποιηθεί την Πέµπτη 28 Φεβρουαρίου 2013
και ώρα 11.00 π.µ. στην αίθουσα του ∆ηµοτικού Συµβουλίου (∆ηµοτικό Μέγαρο,
Ι. ∆ραγάτση 12, 7ος Όροφος)
Όσοι εκ των ενδιαφεροµένων το επιθυµούν µπορούν να παρευρεθούν.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ : ΕΔΩ

πηγη:www.pireasnet.gr


ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ-ΚΑΝΟΝΙΔΗΣΜπορεί σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο Πειραιά (αρχές Ιανουαρίου 2013 ) να ήταν μέρα ευχών αλλά ο δήμαρχος 
Β. Μιχαλολιάκος δεν έχασε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο του Σωματείου Μικροπωλητών Πειραιά Ι.Κανονίδη για το Κυριακάτικο παζάρι μιας που στις επόμενες μέρες θα πρέπει να ανανεωθούν οι άδειες...
Πληροφορίες μας, λένε πως συζήτησαν για την αλλαγή χώρου της αγοράς καθώς και την επέκταση των μέτρων από 2 τμ που ισχύει έως σήμερα στα 3 τμ. 
Πάντως γάτα σε αυτά ο Μιχαλολιάκος. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο πως είναι ο μόνος δήμαρχος της επικράτειας που καθάρισε σε 24ώρες το παρεμπόριο!   
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ? ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ?
ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΚΑΝΟΝΙΔΗΣ 
Τι αποφάσισαν; Άγνωστο.!
 
ΚΑΠΟΤΕ ΜΟΙΡΑΖΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ κ. ΚΑΝΟΝΙΔΗ..... (που εκπροσωπεί το παζάρι Πειραιά),....... έκανε και συνελεύσεις στο εργατικό κέντρο του Πειραιά, και ενημέρωνε τους Μικροπωλητές του παζαριού......Τα τελευταία χρόνια ΤΩΡΑ ΣΙΩΠΗ  και ΑΠΡΑΞΙΑ !  γιατί?

πηγη: http://dimotikosafari.blogspot.gr                                                                                                                    

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ:TO TΡΑΜ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗΚΛΕΙΝΕΙ Η ΟΔΟΣ ΟΜ.ΣΚΥΛΙΤΣΗ Το θρίλερ της τελευταίας στιγμής τελείωσε με το καθιερωμένο happy end. Χρειάστηκαν 3,5 χρόνια διαγωνιστικής διαδικασίας, 2 χρόνια δικαστικών μαχών, 1 χρόνος για να φτάσουμε από τις δικαστικές αίθουσες στην τελετή υπογραφής αλλά τελικά είναι γεγονός. Υπογράφηκε η πρώτη μεγάλη επέκταση του Αθηναϊκού Τραμ από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο κέντρο και το λιμάνι... του Πειραιά μέσω μονής κυκλικής γραμμής 5,4χλμ. Η ανάδοχος εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ πέρασε δια πυρός και σιδήρου αλλά τελικά τα κατάφερε. Παρών στην τελετή υπογραφής της σύμβασης κατασκευής ο ίδιος ο Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών κος Χατζηδάκης που με την παρουσία του θέλησε να δείξει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης

( ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΥΛΙΤΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ....Τι θα γίνει με το παζάρι όμως? )                        

για έργα-έργα-έργα. Φυσικά παρών ήταν τόσο ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό που ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό, ο Δήμαρχος Πειραιά κος Μιχαλολιάκος και πολλοί άλλοι. Η οδός Ομ.Σκυλίτση θα κλείσει ούτω σώστε να γίνουν τα απαιτούμενα έργα για την ολοκλήρωση του έργου. Το ζήτημα είναι το τι γίνεται με το ιστορικό Κυριακάτικο παζάρι του Πειραιά. Ο δήμαρχος Πειραιά Β.Μιχαλολιάκος είναι ο μόνος που μπορεί να φτιάξει μια νέα Κυριακάτικη αγορά σε άλλο σημείο μιας που γνωρίζει πολύ καλά και αυτό το αντικείμενο αφού είναι ο μόνος δήμαρχος σε όλη την επικράτεια που κατάφερε να εξαφανίσει από την πόλη του Πειραιά το παρεμπόριο μέσα σε λίγους μήνες.
πηγη: www.to-radar.gr