Pireotis ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – Ο ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ – Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι όλοι οι καπνιστές θα υποστούν βλάβη στα πνευμόνια τους, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.) που παρουσιάζεται μετά από κάποια χρόνια με συμπτώματά δύσνοιας-λαχάνιασμα-κόπωση και στη χειρότερη μορφή καρκίνο στα πνευμόνια.

Ποτέ δεν είναι αργά για να σταματήσετε το κάπνισμα
Θα νιώσετε τα οφέλη αμέσως, καθώς το σώμα σας θα “βελτιώνεται”. Ανάλογα με τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζετε, τα τυπικά οφέλη που θα έχετε όταν σταματήσετε το κάπνισμα, είναι:
Ύστερα από δυο ώρες η νικοτίνη φεύγει από το σύστημά σας.
Σε περίπου δυο μέρες έχουν φύγει όλα τα υποπροϊόντα της νικοτίνης.
Ύστερα από δώδεκα ώρες το μονοξείδιο του άνθρακα έχει φύγει από τους πνεύμονες σας, που εργάζονται τώρα πιο αποτελεσματικά.
Ύστερα από δυο μέρες βελτιώνονται η γεύση και η όσφρησή σας.
Μέσα σε ένα μήνα η πίεση του αίματος σας επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα και βελτιώνονται οι λειτουργίες ταυ πνεύμονα.
Μέσα σε τρεις μήνες η ροή του αίματος στα χέρια και στα πόδια σας βελτιώνεται.
Ύστερα από δώδεκα μήνες οι πιθανότητες να πεθάνετε από καρδιακό νόσημα είναι οι μισές σε σχέση με έναν καπνιστή.
Το σταμάτημα τον καπνίσματος μειώνει τις πιθανότητες νόσων του πνεύμονα, όπως η χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα.
Ύστερα από δέκα χρόνια ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα είναι λιγότερος από το μισό σε σχέση με έναν που εξακολουθεί να καπνίζει και συνεχίζει να μειώνεται (με την προϋπόθεση ότι η ασθένεια δεν έχει ήδη εμφανιστεί).
Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής είναι σχεδόν ο ίδιος με κάποιον που δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του.
Το σταμάτημα του καπνίσματος έχει πολλά και άμεσα οφέλη για την υγεία ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας. Και τα οφέλη αυτά αφορούν τόσο εκείνους που παρουσιάζουν προβλήματα εξαιτίας του καπνίσματος, όσο και εκείνους που δεν έχουν πρόβλημα.
Γι' αυτό, αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια.
Σταματήστε τo κάπνισμα !!!

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΑΔΕΙΕΣ ΜΕ ΚΑΠΕΛΟ


οι μικροπωλητές καταθέτουν στα σωματεία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και μια εξουσιοδότηση για να παραλάβουν εκ μέρους τους τις άδειες από τους δήμους. Στη συνέχεια, όπως λέει, αυτές οι άδειες φωτοτυπούνται και πωλούνται σε τρίτους.

ΑΔΕΙΕΣ ΜΕ ΚΑΠΕΛΟ. Οι πλανόδιοι έμποροι των παζαριών δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τους παράνομους μικροπωλητές. Συχνά μπλέκουν στο πολύπλοκο σύστημα απόκτησης αδειών, χάνουν θέσεις που έχουν εξασφαλίσει ή πληρώνουν καπέλο στο νόμιμο αντίτιμο για να χωρέσουν σε τρία μέτρα τα προϊόντα τους. Στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρει ότι σωματεία αγοράζουν μαζικά από τους δήμους τις άδειες και τις μεταπωλούν σε εμπόρους συνήθως κατά 30 ή 40 ευρώ ακριβότερα. Ο Δημήτρης, μικροπωλητής εδώ και 22 χρόνια, επιβεβαιώνει αυτή τη διαδικασία. «Μου έχουν ζητήσει μέχρι και 1.200 ευρώ για μια θέση στη Λιβαδειά, ενώ κανονικά κόστιζε 300 ευρώ», λέει και ζητά να μη δημοσιευτεί το επώνυμό του. Ανησυχεί μήπως δεν βρει θέση στο επόμενο πανηγύρι. Στις αρχές του '90 οι πάγκοι με τα εσώρουχα ή τα CD που έστηνε έκαναν τζίρο μέχρι και ένα εκατομμύριο δραχμές την ημέρα. «Σήμερα βγάζουν μόνο οι λουκουμάδες, αλλά κάποια σωματεία συνεχίζουν να πωλούν ακριβότερα τις άδειες», λέει.
Οπως τονίζει και η Ντίνα, έμπορος σε παζάρια εδώ και έναν χρόνο, οι μικροπωλητές καταθέτουν στα σωματεία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και μια εξουσιοδότηση για να παραλάβουν εκ μέρους τους τις άδειες από τους δήμους. Στη συνέχεια, όπως λέει, αυτές οι άδειες φωτοτυπούνται και πωλούνται σε τρίτους. Θυμάται την περίπτωση μιας συναδέλφου της. Είχε κληρωθεί σε πέντε παζάρια, τηλεφώνησε στο σωματείο για να παραλάβει τις άδειες, αλλά της είπαν ότι δεν υπάρχει θέση γι' αυτήν πουθενά. «Ελπίζουμε σε ένα διήμερο να φτάσουμε τα 500 ευρώ τζίρο», λέει η Ντίνα πίσω από έναν πάγκο με απλωμένες ποδιές και πετσέτες στο Περιστέρι. Η θέση της δεν βρίσκεται στην καρδιά του πανηγυριού. Τα καλύτερα πόστα, περιμετρικά της εκκλησίας, πηγαίνουν συνήθως στους πιο παλιούς πραματευτές. Για να έχουν άμεση πρόσβαση στους πιστούς μόλις εκείνοι βγουν από τον ναό. «Δεν γίνεται να πληρώνουμε παραπάνω στα σωματεία για μια άδεια», λέει η Ντίνα. «Εχουμε πολλά έξοδα. Τη γεννήτρια, τα μεροκάματα που θα δώσουμε σε κάποιον υπάλληλο, το εμπόρευμα. Δεν μπορείς να σκοτώνεσαι για να πάρεις μια θέση και μετά να σου τη δίνουν τα σωματεία σαν να σου κάνουν χάρη».
ΤΑ ΝΕΑ
ΠΗΓΗ 

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ:Τα νέα τεκμήρια του 2011 για ακίνητα, αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής


Τα νέα τεκμήρια νομοθετήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και είναι αυξημένα σε σχέση με αυτά που ίσχυσαν για τη φορολόγηση των περσινών εισοδημάτων.

Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα τεκμήρια ακινήτων, αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής, ενώ υπενθυμίζεται ότι η απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» ισχύει έως το τέλος του 2013 για αγορά και ανέγερση ακινήτων όπως και δεξαμενών κολύμβησης.

Οι αυξήσεις των τεκμηρίων φτάνουν το 60% για τις πισίνες, το 70% για ακίνητα και αυτοκίνητα και στο 200% για σκάφη αναψυχής.

Ειδικότερα για το τεκμήριο ακινήτων: Η αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή της μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της ως ακολούθως:

- μέχρι και 80 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,

- από 81 μέχρι και 120 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 65 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,

- από 121 μέχρι και 200 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 110 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,

- από 201 έως 300 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και

- από 301 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 400 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας ορίζεται ποσό 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας. Ως βοηθητικοί χώροι σε περίπτωση πολυκατοικίας θεωρείται ο ανεξάρτητος χώρος της αποθήκης ή του γκαράζ μέσα στην ίδια οικοδομή ενώ στην περίπτωση μονοκατοικίας, η αποθήκη, ο χώρος στάθμευσης, το λεβητοστάσιο, η αποθήκη καυσίμων, το κλιμακοστάσιο εφόσον οι χώροι αυτοί βρίσκονται σε λειτουργική ενότητα με αυτή και δεν είναι κοινόχρηστοι.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Για τα αυτοκίνητα, τα νέα αυξημένα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης ορίζονται ως εξής:

- για τα αυτοκίνητα μέχρι 1200 κυβικά εκατοστά σε 4.000 ευρώ,

- για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1200 κυβικών εκατοστών προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά μέχρι τα 2.000 κυβικά εκατοστά,

- για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 2.000 κυβικών εκατοστών προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά και μέχρι 3.000 κυβικά εκατοστά και

- για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από 3.000 κυβικά εκατοστά προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.
ΒΑΡΚΕΣ ΣΚΑΦΗ ΚΛΠ
Με τις διατάξεις της παραγράφου 3 αντικαταστάθηκε η υποπερίπτωση αα' της περίπτωσης στ' της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του ΚΦΕ και η ετήσια αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει από την κυριότητα ή κατοχή μηχανοκίνητων σκαφών ανοικτού τύπου, ταχύπλοων και μη, ορίζεται στο ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ για τα μέχρι πέντε (5) μέτρα ολικού μήκους ενώ για τα πάνω από πέντε (5) μέτρα το ποσό αυτό αυξάνεται κατά δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ το μέτρο.

4. Με τις διατάξεις της παραγράφου 4 αντικαταστάθηκε η υποπερίπτωση ββ' της περίπτωσης στ' της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του ΚΦΕ και η ετήσια αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει από την κυριότητα ή κατοχή ιστιοφόρων ή μηχανοκίνητων ή μικτών σκαφών με χώρο ενδιαίτησης, ορίζεται ως εξής:

α) για τα ολικού μήκους μέχρι και επτά (7) μέτρα, δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ,

β) για τα πάνω από επτά (7) και μέχρι δέκα (10) μέτρα ολικού μήκους προστίθενται τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους,

γ) για τα πάνω από δέκα (10) και μέχρι δώδεκα (12) μέτρα ολικού μήκους προστίθενται επτά χιλιάδες πεντακόσια (7.500) ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους,

δ) για τα πάνω από δώδεκα (12) και μέχρι δεκαπέντε (15) μέτρα ολικού μήκους δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους,

ε) για τα πάνω από δεκαπέντε (15) και μέχρι δεκαοκτώ (18) μέτρα ολικού μήκους είκοσι δύο χιλιάδες πεντακόσια (22.500) ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους,
στ) για τα πάνω από δεκαοκτώ (18) και μέχρι είκοσι δύο (22) μέτρα ολικού μήκους τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους και

ζ) για τα πάνω από είκοσι δύο (22) μέτρα ολικού μήκους προστίθενται πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους.
Διευκρινίζεται ότι όταν το μήκος του σκάφους αναψυχής δεν είναι ακέραιος αριθμός τότε γράφεται ο αμέσως επόμενος ακέραιος αριθμός μέτρων.

ΑΥΤΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ !
pazaripirea.blogspot.com

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ:ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μία υπερήφανη Ελληνίδα δασκάλα σε σχολείο στον Πειραιά, υπέβαλλε την παραίτησή της ... λόγω ντροπής για την κατάντια της παιδείας μας!  

ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ!!!
ΆΡΑΓΕ ΘΑ ΒΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
πηγη:ranmousia                Μεγέθυνση κειμένου αίτησης ΕΔΩ

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ : ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΙΚΑ


Το ανέκδοτο που μας είπε 13/07/2011 

ο διοικητης του Ι.Κ.Α.

''Από το 2013, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πάρουν σύνταξη μέσα σε μια ώρα''

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ
Σήμερα  η απονομή σύνταξης γήρατος αν και έχει ψηφιστεί πρόσφατα νόμος επιτάχυνσης της  οριστικής σε έξι (6) μήνες  και η απονομή προσωρινής σύνταξης σε 45 ημέρες,δεν τηρείται τίποτα από τον νόμο, η προσωρινή κάνει πάνω από πέντε (5)μήνες και για οριστική 12-15 μήνες και εν έτει 2011 με τέτοια οικονομική κρίση που εντείνεται και με ηθική κρίση αξιών και ανικανότητας των κυβερνούντων,....... 
Ο διοικητής του Ι.Κ.Α.μας λέει ανέκδοτα για να γελάσουμε  και να ξαχάσουμε λίγο την θλίψη μας  
                                        '' εδώ γελάμε ''
Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
"Το ανέκδοτο του διοικητή"
Από το 2013, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πάρουν σύνταξη μέσα σε μια ώρα, δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος αναφέροντας ότι η λειτουργική και οργανωτική αναμόρφωση του ΙΚΑ θα δώσει την απάντηση στις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται σήμερα στην απονομή των συντάξεων.
                                                                              "Χα...Χα ..Χα" 
Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.                  

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ


ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ: Με τον Παπανδρέου δουλεύαμε πολλούς μήνες υπογείως για να βάλουμε στο ΔΝΤ την Ελλάδα